Panasonic TX-P42S10E
Panasonic - 106 cm - DVB-T tuner - 1920 x 1080 - HD ready - Scart - Vstup z počítače
Panasonic TX-P42S10E Nástupce řady PZ8 S10 je základní řada Full HD plazmových televizorů Panasonic VIERA. Oproti konkurenčním technologiím nabízí plazmové panely Panasonic...více »
Hodnoťte produkt:
Recenze Panasonic TX-P42S10E
Přidáno: 14. února 2010
Přidáno: 12. února 2010
Přidáno: 11. února 2010 (naposledy upraveno 11. února 2010)
Michal
Preferoval jsem plazmu a jsem absolutně spokojený. Mírné "vrčení" zvuku se také objevilo, ale po pár dnech zmizelo a televizor je absolutně tichý i při vypnutém zvuku. Jedu přes STB HD od UPC a obraz je na kanálech s vysokým rozlišení nádherný. I při sledovací vzdálenosti cca 3,5m je to v pohodě. Mírné nedostatky (s SD kartou toho TV moc neumí) lze řešit bez problému propojením s počítačem. Prohlížet si na takové obrazovce kvalitní fotky je bomba. Doporučuju.Pro:
- skvělý obraz - a o ten tu jde
Přidáno: 11. února 2010
David
Asi sem kápl na špatný kus už po druhý v servisu ,dnes sem ji znovu po 3 týdnech odvezl ,bzučí i při vyplém zvuku a pokud připojím anténu tak bzučení kolísá odpověď servisu že je to normální ale při sledování pořadu je to dost nepříjemné a to sem od ní zhruba 4,5 m .Připomíná mi to jak sedím u PC ventilátor jak ševelí.Je to moje první plazma tak nemohu posoudit oproti ostatním .U známé co má TX-P42X10Y sem vůbec nic neslyšel jen jak jsem stál blízko ní .A druhá co má Neo-pdp 600Hz taky nic není slyšet.Tak jen toto mě strašně zklamaloPro:
- lepší jak ta stará :-) malá bedna (musím potichu ať ještě vydrží než dovezou 106
- bzučí i při hlasitosti nad 5
Přidáno: 3. února 2010 (naposledy upraveno 3. února 2010)
Přidáno: 28. ledna 2010
VangelisCZ
Televizi mám dva dny. Obraz mě překvapil příjemně, i SD vysíláni (digitál) vypadá celkem snesitelně. Analogový signál má bídnou kvalitu (to je možná způsobeno příjmovými podmínkami). Televizor netrpí častým neduhem některých levných LCD - tzv. voskovými tvářemi, pohyb je plynulý, bez trhání a blikání, to zajišťuje 400 Hz dopočítávání obrázků (ruku na srdce, je to asi jen marketingový blábol, televize jde vnitřně na 100 Hz a další obrázky se dopočítávají). Váhal jsem mezi TX-L42s10e (LCD) a tímto, nakonec jsem rád, že jsem si vybral plazmu, to LCD nemá 100 Hz techologii, což je na obraze znát a hůře si poradí s SD vysíláním. Summa Sumárum je to fajn televize za příjemné peníze. Jsem spokojen i přes její nedostatky, jakými je absence USB (nechápu - v roce 2010?), chybějící podpora DivX (alespoň z té SD karty "dyž už to mosí byť" a to slabě vrčítí trafo.Pro:
- - přirozené barevné podání (režim kino)
- - plynulý pohyb obrazu bez trhání, (sport)
- - CATS - auto regulace jasu
Proti:
- -slabě vrčí trafo (mě to nevadí, nad hlasitost 4 už není slyšet)
- -nepodařilo se mi zjistit, jak přidat analog kanály mezi oblíbené tak, aby při listování a přepínání nabízel jak kanály digitální, tak i analogové, bez přepínání tlačítkem TV
Přidáno: 27. ledna 2010
Značka Panasonic vždy patřila a patří k nejlepším výrobcům plazmových televizorů a u LCD televizorů na tom není o nic hůře.Konkrétne u toho modelu oceňuji rozumný nativní kontrast který vám hned tak neunaví panel. Dále pak o proti starším modelům a jiným značkám DVB-T (MPEG4) a za zmínku jistě stojí podle mě šikovná vlastnost C.A.T.S - automatické nastavení kontrastu, který vám jistě bude šetřit oči při prepínání kanálů. a pokud nechcete doma nespočet ovladačů oceníte jiste i vlastnost vieralink (při propojení prostřednictvím HDMI lze vše ovládat jedním ovladačem) který ale logicky podporuje jen při propojení zařízení značky Panasonic. Co se obrazu týče tak rychlá odezva spolu s 400Hz technologií vám dá téměř dokonalý obraz, který i při špatném příjmu vypadá více nez přijatelně.Abych to shrnul pokud máte přebytečných 20tis a uvažujete o nove FULLHD TV tak hura do tohoto modelu.Pro:
- průměrná spotřeba 175W
- MPEG4 tuner
- odezva 0,001 s
- prijatelná cena
Proti:
- u SD chybí podpora divX
- chybí USB - a to znatelně :(
Přidáno: 18. ledna 2010
Přidáno: 13. ledna 2010
pOne
Preferoval jsem plazmu. Mel jsem trochu obavu ze spotreby, ale nakonec jsem si rekl, ze to asi vyjde cca nastejno s LCD podobne uhlopricky a vyberu nelituji. Jsem na prumeru nejakych cca 140 W s vypnutym ECO rezimem. Po cca mesici pouzivani jsem s touto plazmou naprosto spokojen.Pro:
- obraz a zvuk
- celkovy dojem ze zpracovani (jak po strance HW, tak SW)
- rozumna prumerna spotreba
- kvalitne vypadajici a prehledne DO
- DVB-T tuner zda se citlivy - obecne obraz primo z DVB-T tuneru je vyborny
- uzivatelska privetivost
Proti:
- mozna bych misto SD vstupu uvital spise USB + podporu DivX, ale to je pouze nevyznamny detail, nebot USB s DivX ma muj DVD prehravac
Přidáno: 11. ledna 2010
Martin
Tento televizor jsem si pořídil cca před týdnem... Jsem s ním nadmíru spokojen, jen mne znepokujuje bzučení, které je slyšet do hlasitosti kolem 5 stupně... Volal jsem do obchodu, odkud ji mam a tam mi řekli, že je to normální u těchto televizí, tak bych se chtěl zeptat, zda se to u někoho z Vás také objevuje... DěkujiPro:
- výborný zvuk, obraz, barvy
Proti:
- bzučení při vyplém zvuku
Přidáno: 9. ledna 2010
karlos
Přidáno: 4. ledna 2010
Pavel
Přidáno: 3. ledna 2010 (naposledy upraveno 3. ledna 2010)
Jaroslav Vedral
Přidáno: 30. prosince 2009
Tento produkt jsem si vybrala z toho důvodu, že Panassonic je jednak dobrá značka a já také chtěla novou televizi již s větší úhlopříčkou než doposud a velmi kvalitním obrazem, což tento plazmový televizor splňuje. Ačkoliv se na televizi díváme z malé vzdálenosti, oči nás nebolí, jak se mnoho lidí obává. Zatím jsem spokojená a doporučila bych tuto televizi ostatním.Pro:
- obraz
- zvuk
Přidáno: 22. prosince 2009
Přidáno: 16. prosince 2009
Tuto TV jsem kupoval jako dárek k vánocům a proto je ještě nevybalený a nevyskoušený. Při výběru jsem prostudoval všechny možnosti (velikost,kvalitu,dostupnost,cenu a také cenu dopravy) a tyto veličiny rozhodly o nákupu.Pro:
- Nedostačující připojovací zásuvky SCART
Přidáno: 11. prosince 2009